Utilizamos cookies propias y de terceros para ofrecerte una mejor experiencia y servicio. Si continúas navegando, estás aceptando nuestra política de cookies. Pero puedes cambiar la configuración en cualquier momento. Más información

Aceptar

Fes-te'n soci/a

Alimentació - Carn

Animals implicats

Aus, Èquids, Bovins, Cabres, Porcs, Conills, Ovelles

Abast de la problemàtica

Internacional

Àmbit d'actuació de FAADA

Internacional

Descripció

Cada segon al món es maten 3.000 animals per al consum humà. Vaques, cabres, pollastres, ovelles, porcs i cavalls moren per satisfer la demanda de milions de persones.

En aquesta secció de la nostra web, presentem exemples d’aquells més utilitzats per la indústria càrnica. Amb l’objectiu de conèixer aquests animals, el seu comportament i característiques, i com viuen a les explotacions ramaderes.

Els animals no humans són capaços de patir i d’establir vincles afectius amb membres de la mateixa espècie i d’altres espècies. La seva intel·ligència és quelcom que també està comprovat de forma científica: totes les espècies utilitzades per la indústria càrnica tenen memòria, preferències i capacitat de decidir què volen en cada moment.

Tal com va ratificar la Convenció de Cambridge sobre la consciencia l’any 2012 presidida per científics de tot el món, entre altres l’aclamat Stephen Hawking, fins i tot hi ha animals que tenen consciència de si mateixos i del seu grup.

A Espanya es van sacrificar 46.3 milions de porcs i més de 700 milions d’aus l’any 2015.

Per satisfer la demanda de carn, no només la vida d’aquests animals es veu afectada abans d’hora, sinó que se’ls impedeix portar a terme els seus comportaments naturals i, amb l’objectiu d’augmentar-ne la producció, se’ls sotmet a seleccions genètiques a través de tècniques de reproducció artificial que els comporten malalties i problemàtiques de diversos tipus.

A continuació proporcionem tota la informació tècnica sobre els sistemes de producció a Espanya dels productes càrnics i sobre com viuen aquests animals a les explotacions ramaderes. I t’animem a decidir per tu mateix si vols contribuir a aquesta indústria o no.

 

Informe sobre la indÚstria de la carn

 

Actuació FAADA

 • Hem coproduït el documental EMPATIA, estrenat l’any 2017 als principals cines d’Espanya.
 • Promocionem els “Dilluns Sense Carn” com a primer pas per adoptar una alimentació 100% vegetariana.
 • Oferim cursos de nutrició vegana i informació rellevant pel que fa a l’alimentació.
 • Som membres d'Eurogroup for Animals i difonem campanyes europees per a l’enduriment i la millora de les lleis que regulen el benestar dels animals utilitzats per al consum.
 • Donem suport a restaurants i iniciatives vegetarianes o veganes.

Què pots fer tu?

 • Informa’t sobre les opcions que no contenen productes d’origen animal.
 • Informa’t sobre els diferents sistemes de producció, llegeix les etiquetes i escull treure els animals de la teva cistella de la compra.
 • Explica als teus coneguts o conegudes l’impacte que la seva dieta genera al món.
 • Empatitza amb el patiment dels animals i pensa a fer un canvi, per petit que sigui, al teu dia a dia.
 • Contracta l’ajuda d’un nutricionista/dietista que sigui col·legiat per poder planificar una dieta especialitzada i adaptada a les teves necessitats concretes en cas de necessitar-lo.
 • Demana ajuda per portar una alimentació vegana en blogs especialitzats o fòrums d’internet.
 • Proposa al teu restaurant favorit o al menjador de l’escola o de la teva feina, que ofereixin menús vegetarians i/o vegans ben elaborats i planificats com a opció diària.
 • Ajuda’ns a difondre EMPATIA i la resta de materials informatius de la nostra web.

Causes relacionades