Cada segon al món es maten 3.000 animals per al consum humà. Vaques, cabres, pollastres, ovelles, porcs i cavalls moren per satisfer la demanda de milions de persones.
En aquesta secció de la nostra web, presentem exemples d’aquells més utilitzats per la indústria càrnica. Amb l’objectiu de conèixer aquests animals, el seu comportament i característiques, i com viuen a les explotacions ramaderes.
Els animals no humans són capaços de patir i d’establir vincles afectius amb membres de la mateixa espècie i d’altres espècies. La seva intel·ligència és quelcom que també està comprovat de forma científica: totes les espècies utilitzades per la indústria càrnica tenen memòria, preferències i capacitat de decidir què volen en cada moment.
Tal com va ratificar la Convenció de Cambridge sobre la consciencia l’any 2012 presidida per científics de tot el món, entre altres l’aclamat Stephen Hawking, fins i tot hi ha animals que tenen consciència de si mateixos i del seu grup.
A Espanya es van sacrificar 46.3 milions de porcs i més de 700 milions d’aus l’any 2015.
Per satisfer la demanda de carn, no només la vida d’aquests animals es veu afectada abans d’hora, sinó que se’ls impedeix portar a terme els seus comportaments naturals i, amb l’objectiu d’augmentar-ne la producció, se’ls sotmet a seleccions genètiques a través de tècniques de reproducció artificial que els comporten malalties i problemàtiques de diversos tipus.
A continuació proporcionem tota la informació tècnica sobre els sistemes de producció a Espanya dels productes càrnics i sobre com viuen aquests animals a les explotacions ramaderes. I t’animem a decidir per tu mateix si vols contribuir a aquesta indústria o no.
Informe sobre la indÚstria de la carn