Utilizamos cookies propias y de terceros para ofrecerte una mejor experiencia y servicio. Si continúas navegando, estás aceptando nuestra política de cookies. Pero puedes cambiar la configuración en cualquier momento. Más información

Aceptar

Fes-te'n soci/a

Animals de companyia - Botigues

Animals implicats

Gossos, Gats, Fures

Abast de la problemàtica

Internacional

Àmbit d'actuació de FAADA

Catalunya

Descripció

La venda de cadells a les botigues és legal a totes les comunitats autònomes. L’any 2015 hi havien registrades un total de 3.192 botigues d’animals de companyia.

La comunitat autònoma amb el major número de botigues és Catalunya amb 871, seguida d’Andalusia, amb 535 i de Madrid amb 419. Entre les comunitats amb el menor número de botigues d’animals de companyia hi trobem Navarra, amb 6; La Rioja, amb 13 i Cantàbria, amb 40 segons el Ministeri d'Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi Ambient.

Avui dia, molts dels animals que es venen en botigues procedeixen de Puppy Mills, fàbriques de cadells situades a països de l’est com ara la República Txeca o Eslovàquia, que es dediquen a produir cadells de manera industrial, a un preu molt menor i que sol rebentar el mercat dels criadors legals locals.

Segons un estudi de 2013 de The kennel Club, l’entitat anglesa que ha establert els estàndards dels criadors i realitza les inspeccions, 1 de cada 5 cadells comprat online o en botigues d’animals necessitarà atencions veterinàries o morirà abans dels 6 mesos d’edat. Per últim, 1 de cada 5 animals comprats en botigues d’animals contraurà parvovirus.

Actuació FAADA

A nivell estatal

A Catalunya

  • Sol·licitem als ajuntaments i/o agents de l’autoritat inspeccions a botigues.
  • Interposem denúncies contra botigues d’animals i criadors que infringeixen la normativa a Catalunya.
  • Pressionem per tal que s’endureixi la legislació per aconseguir la prohibició del comerç d’animals.

Què pots fer tu?

  • Adopta en comptes de comprar. Els avantatges són molts i seràs exemple davant la resta de persones.
  • Informa els teus coneguts. Molts dels animals que es venen per internet o en botigues estan malalts, presenten problemes genètics, o són de procedència il·legal. Indirectament, i sabem que sense desitjar-ho, amb la compra d’aquests animals s’està sent còmplice i perpetuant un problema de greus conseqüències per als animals implicats.
  • Si ja has comprat l’animal i la informació t’ha arribat més tard, sisplau, verifica que els papers estan en regla i són reals. Pregunta pel certificat d’origen de l’animal.
  • Assegura’t que et donin l’animal correctament identificat (amb microxip i donat d’alta al registre corresponent).
  • Si perceps irregularitats o veus que els cadells d’una botiga es troben en mal estat de salut, denuncia-ho.

Causes relacionades