Utilizamos cookies propias y de terceros para ofrecerte una mejor experiencia y servicio. Si continúas navegando, estás aceptando nuestra política de cookies. Pero puedes cambiar la configuración en cualquier momento. Más información

Aceptar

Fes-te'n soci/a

Convivivència respectuosa - Zoonosi

Animals implicats

Gats, Gossos

Abast de la problemàtica

Internacional

Àmbit d'actuació de FAADA

Espanya

Descripció

Al llarg de la història, les zoonosis han tingut diferents repercussions a nivell de salut pública que ha consolidat molts mites, quan hauríem de tenir molt present el context social, econòmic i geogràfic, per tal de no crear alarmes descontextualitzades en la societat respecte a la convivència amb animals.

Als països desenvolupats, a mesura que la medicina veterinària i humana ha avançat, la comprensió, el control i el tractament d'aquestes patologies han arribat a uns nivells on la societat pot sentir-se segura.

No obstant això, és important que la població comprengui la varietat de formes de transmissió d'aquestes malalties, sobretot les que estan associades a animals de companyia i fauna urbana, per tal de poder prendre les mesures necessàries. D'aquesta manera, serà possible disminuir al màxim el risc per als éssers humans, així com l'abandonament injustificat d'animals i aprendre a conviure de manera responsable amb ells.

Com a resposta a la situació actual que es viu a Espanya i la preocupació o dubtes respecte als animals amb els quals convivim o amb els que compartim espais públics, des de FAADA hem elaborat aquest informe:

Els gats forals i la Zoonosi a Espanya

Actuació FAADA

  • Informem i conscienciem per tal que la gent conegui com millorar les condicions de vida de l’animal amb el qual conviuen.
  • Pressionem i col·laborem amb les administracions per tal que realitzin campanyes de prevenció.
  • Publiquem articles amb informació i consells útils per tal que qualsevol pugui posar en pràctica allò après.
  • A la nostra web Sóc Responsable publiquem durant tot l’any una llista de centres veterinaris que ofereixen preus reduïts.
  • Realitzem una campanya anual d’identificació i esterilització amb la qual s’ha aconseguit actuar a favor de més de 100.000 animals en 9 anys (del 2012 al 2020).
  • Assessorem a les administracions sobre la seva obligació de controlar les colònies de gats forals dels seus municipis i sobre els beneficis d'aplicar el programa C.E.R. / C.E.S.

Què pots fer tu?

  • Difon aquesta informació i ajuda'ns a acabar amb falsos mites.

 

Altres fonts

Informe FAADA - Els gats forals i la Zoonosi a Espanya

Causes relacionades