Utilizamos cookies propias y de terceros para ofrecerte una mejor experiencia y servicio. Si continúas navegando, estás aceptando nuestra política de cookies. Pero puedes cambiar la configuración en cualquier momento. Más información

Aceptar

CURS ONLINE D’EDUCACIÓ HUMANITÀRIA

Et presentem el curs online d’Educació Humanitària de FAADA. Aquest curs ha obtingut el reconeixement del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya. Això vol dir que si ets docent i estàs en actiu, rebràs els crèdits corresponents al teu expedient un cop hagis acabat el curs de manera satisfactòria. En aquest curs aprendràs els continguts bàsics que conformen el nou paradigma de l’Educació Humanitària per facilitar el treball pedagògic en qualsevol àmbit educatiu en matèria de respecte als altres animals, protecció de l’entorn i els drets humans.

L’Educació Humanitària pretén reivindicar el valor primordial de la vida i afavoreix l’increment d’actituds positives cap als animals ja siguin humans o no humans i l’entorn natural que els sustenta per contribuir a la transformació de la societat cap a un model més harmoniós, cooperatiu i amable, basat en la cultura de la pau.

A qui va dirigit?

Docents i persones vinculades al món de l’educació en qualsevol dels seus espais d’intervenció i preocupades per la creixent violència de la societat en què vivim.

Professorat d’infantil, primària, secundària o universitat · Monitoratge i direcció de temps lliure · Professionals de l’educació, la pedagogia i la psicologia · Professionals de les ciències de la salut i la veterinària · Voluntariat educatiu, ambiental i de protecció animal · Estudiants i professionals de qualsevol disciplina.

Què aporta a l’alumnat?

A través de la reflexió i la pràctica facilitarà el desenvolupament de les seves habilitats socials com l’empatia, la compassió, l’assertivitat, el control d’impulsos i el respecte des d’una mirada global i integradora. Aconseguirà que es relacioni de manera més cooperativa i cordial amb els éssers humans i amb els animals no humans. Permetrà que identifiqui les necessitats o mancances que provoquen comportaments determinats davant els conflictes dins i fora de l’aula.

Què aporta al professorat?

L’aplicació del curs facilitarà al professorat eines per abordar els conflictes que puguin sorgir entre l’alumnat. Per afrontar les necessitats socioeducatives del moment com la gestió de la discriminació, el rebuig, el bulling o el sexisme treballant l’empatia, la compassió i el respecte des d’una mirada global i més integradora cap a tots els éssers vius. Proporcionant continguts i recursos didàctics per al desenvolupament de la seva activitat educativa.

Metodologia

La metodologia del curs està basada en l’ensenyament en línia i a distància, que permet a l’alumnat seguir el curs des de qualsevol que sigui el seu lloc de residència. Se centra en l’anàlisi crítica de la realitat a partir de textos, vídeos, lectures comentades i qüestionaris. Just a la fi de cada mòdul podràs realitzar una autoavaluació. El curs online permet compatibilitzar l’aprenentatge amb les responsabilitats familiars i laborals de cada persona, al mateix temps que facilita aprendre des de casa.

Contribueix a la transformació de la societat cap a un model basat en la cultura de la pau

Si ets docent probablement t’hagis trobat en situacions educatives que no saps ben bé com abordar, unes vegades per falta de coneixements i altres per falta de recursos didàctics per a fer-hi front de manera positiva i motivadora per a l’alumnat. En aquest curs trobaràs algunes de les respostes a aquestes inquietuds i podràs familiaritzar-te amb termes i continguts propis de l’ètica animal, els drets humans i la protecció de la natura dins del marc del corrent pedagògic de l’Educació Humanitària.

Mira el vídeo de la Carla Cornella, Presidenta de FAADA.

Inscriure’m al curs

115€

Curs en català amb certificat FAADA (Obert)

PROPERA CONVOCATÒRIA: Novembre de 2024

Pla d’estudis

 • Mòdul 1 – Introducció a l’Educació Humanitària
 • Mòdul 2 – L’Educació Humanitària en contextos educatius
 • Mòdul 3 – Educació i Drets Humans
 • Mòdul 4 – Ètica ambiental
 • Mòdul 5 – Fonaments filosòfics de l’ètica animal
 • Mòdul 6 – Desenvolupament moral i educació en el respecte
 • Mòdul 7 – Relació Humana Animal
 • Mòdul 8 – Etologia del gat
 • Mòdul 9 – Etologia del gos
 • Mòdul 10 – Jocs, contes i activitats per a fomentar el respecte als animals (prova gratuïtament aquest mòdul)
 • Activitat complementària optativa: visita a un Santuari

Continguts

 • 10 mòduls.
 • 43 videotutorials i 13 vídeos de suport.
 • 48 lectures obligatòries i 20 recursos descarregables.
 • Autoavaluació per mòdul.
 • 22 activitats per aplicar a l’aula.
 • 7 dinàmiques per aplicar amb l’alumnat.
 • Treball final de curs i una avaluació experta.
 • Certificat oficial de FAADA.

Què opinen del curs

Carolina, Terapeuta Gestalt

“Estic sense paraules. És excel·lent i he après moltíssimes coses. Vull crear tallers de creixement personal i amb una consciència del món d’allò que estem vivint, aquí i ara. També ser més coherent amb els meus valors i amb la meva forma de vida. He canviat la meva alimentació”

Marisol, Mestra de Secundària

“Revolucionari perquè ja era hora que s’equiparessin els DDHH amb els dels animals. A nivell professional he obtingut més eines ja que no tenia els continguts ni les eines conceptuals per incloure’l a les classes. Ara estic més formada per incloure’l a les meves classes i poder conscienciar”

Silvia, Mestra de Primària

“Destacaria que els formadors tenen molts coneixements del tema, faciliten molts recursos i fonts d´informació sobre DDHH, medi ambient i la defensa dels animals”

Pablo, Professor Universitari

“Estic en un context universitari relacionat amb els idiomes i la traducció i m’agradaria fer alguna cosa amb el llenguatge especista, proposant una nova terminologia”

FAQs – Preguntes freqüents

Quan puc començar el curs?

Ara! El curs està online i disponible durant 6 mesos (26 setmanes concretament). Però per tal de rebre els crèdits corresponents al teu expedient t’hauries d’inscriure dins d’una de les convocatòries obertes. Un cop t’inscrius tindràs accés a tots els textos, vídeos, activitats i qüestionaris.

Hi ha professors o tutores al curs?

No. Els cursos estan pensats perquè cada estudiant pugui anar valorant-ne el progrés en finalitzar cada mòdul amb un sistema d’autoavaluacions. Per a l’obtenció del reconeixement del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya cal fer un treball d’aplicació a l’aula, l’avaluació del qual la realitza una professora.

De quant temps disposo per fer el curs?

Disposes de 26 setmanes (6 mesos) a partir del dia que t’inscrius, encara que des de FAADA recomanem fer-ho de manera continuada durant 6 setmanes. Cada tema de cada mòdul té un temps aproximat de durada perquè et puguis organitzar millor. Tot i que pots administrar el teu temps com millor et convingui.

Quin format tenen els continguts?

Els continguts del curs estan integrats a la plataforma online d’aprenentatge, on podreu llegir els textos i veure els diferents vídeos. Després també trobaràs enllaços externs web i PDF. Els pots veure sempre que vulguis des d’un ordinador, tauleta o telèfon mòbil amb connexió a internet.

Em donen un certificat en finalitzar el curs?

Si, amb la realització del treball d’aprofitament del curs obtindràs un certificat de FAADA i si ets docent, el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya et reconeixerà els crèdits directament al teu expedient.

Com puc inscriure’m i comprar el curs?

El curs es pot pagar de manera segura amb targeta de crèdit o dèbit i mitjançant PayPal. Si vols, també pots inscriure’t fent abans una transferència bancària (contactar a través de educacion@faada.org).  

Em podeu fer factura del curs?

Per descomptat! Escriu-nos a educacion@faada.org amb les teves dades de la teva organització i t’enviarem la factura del curs.

Més informació

Si necessites més informació sobre el curs, tens qualsevol dubte o problema tècnic, escriu-nos a educacion@faada.org i et respondrem el més aviat possible.