Utilizamos cookies propias y de terceros para ofrecerte una mejor experiencia y servicio. Si continúas navegando, estás aceptando nuestra política de cookies. Pero puedes cambiar la configuración en cualquier momento. Más información

Aceptar

Fes-te'n soci/a

Caça - Ecologia

Animals implicats

Gossos, Conills, Guineus, Porcs senglars, Cérvols, Cabirols, Daines, Llebres

Abast de la problemàtica

Internacional

Àmbit d'actuació de FAADA

Espanya

Descripció

Les estadístiques oficials confirmen que la caça mata uns 25 milions d’animals cada any a Espanya. A aquesta xifra, se li ha de sumar la pèrdua de biodiversitat pels “danys col·laterals” d’aquesta activitat: la caça furtiva; les soltes o repoblacions d’algunes espècies (autoritzades per l’administració), la introducció d’espècies exòtiques, que acaben sent invasores i eliminen les espècies autòctones; la construcció de tancats i altres estructures que provoquen desequilibris a les poblacions d’algunes espècies i a l’ecosistema que havien, la contaminació dels rius per les restes de plom que s’escampen per tot el territori natural de l’estat i un llarg etcètera. L’activitat cinegètica deixa nombroses víctimes per allà on passa.

També cal destacar que la caça ha provocat i provoca la mort d’altres espècies emblemàtiques i fins i tot protegides, com ara l’ós bru, el linx ibèric, o el llop: bé perquè són eliminades directament (en alguns casos totalment, com ha succeït amb el llop a Andalusia) al considerar-les el caçador un depredador de competència, o bé perquè veuen molt reduïts els recursos i, per tant, les seves possibilitats d’alimentar-se i sobreviure.

Es pot caçar aproximadament al 80% del territori espanyol i al 97% del territori català.

També el territori es veu enormement afectat per l’activitat cinegètica, ja que fins i tot als espais naturals en teoria més protegits, com són els parcs nacionals, i en què aquesta activitat ha sigut prohibida, la caça se segueix practicant, ja que hi ha una moratòria fins a l'any 2020 que de moment l'empara.

 

Actuació FAADA

A Catalunya

  • Formem part de la coalició La veritat de la cacera que preten assenyalar i regular els riscos que representa l'activitat de la caça.
  • Fem lobby a l’administració pública en tot el que es refereix a la caça.
  • Dialoguem i ens reunim amb les autoritats competents per proposar alternatives als mètodes de gestió actuals.
  • Investiguem experiències d’altres països i proposem alternatives ètiques per a la gestió de poblacions.
  • Col·laborem amb altres institucions per promoure l’aplicació de mesures ètiques a la caça.
  • Treballem per promoure una modificació de la llei que estableixi mesures de control a la caça lúdica.
  • Publiquem articles i informes sobre la caça i les seves múltiples conseqüències.
  • Oferim assessorament a ajuntaments de Catalunya que acudeixen a nosaltres.
  • Participem en campanyes de conscienciació contra la caça.

Què pots fer tu?

  • Informa’t a través de La veritat de la cacera de les reals implicacions de la caça per a persones, animals i medi ambient.
  • Ajuda’ns a difondre el nostre material informatiu i campanyes entre els teus coneguts i a les xarxes socials.
  • Escriu a l’alcalde o a l’ajuntament sobre la teva disconformitat pel que fa a l’organització de batudes de caça al teu territori.
  • Si has sigut víctima d’algun tipus d’accident, directament o indirectament provocat per la caça, denuncia el que hagi passat a l’administració.
  • Si treballes en un ajuntament de Catalunya i necessites informació per a la posada en marxa de projectes de gestió ètica de poblacions, posa’t en contacte amb nosaltres.

Causes relacionades