Pel que fa a l’origen dels animals, es pot dir que espècies com ara lleons, tigres, girafes, cocodrils, hipopòtams, etc., provenen en gran part de zoològics, o d’altres circs que en fan cria en captivitat, per tal que, d’aquesta manera, es puguin proveir entre ells. Però en aquest cas, cal fer un apunt important sobre una espècie concreta: l’elefant. La cria d’aquests animals en captivitat resulta gairebé impossible, l’èxit és mínim, a causa que els elefants en captivitat presenten nombrosos problemes de salut emocional i física, i la mortalitat de les cries és altíssima. És per això, que la major part dels elefants que veiem en circs i zoològics han estat capturats del seu hàbitat natural.
Una vegada que els animals acaben la seva “vida útil”, és a dir, quan els animals es fan grans i ja no poden fer espectacles, o en alguns casos quan els circs es reconverteixen, la major part dels animals són cedits i traslladats a zoològics, on acaben els seus dies, o acaben morint a una edat precoç, a causa dels múltiples problemes de salut que els ha causat la vida al circ.
A nivell estatal
A través d'InfoCIRCOS, coalició formada per les entitats ANDA, Born Free Foundation i FAADA, que va néixer amb la finalitat de protegir tots els animals salvatges que són utilitzats en espectacles circenses, tant a Espanya com a altres països d’Europa.
A nivell europeu
Wiki FAADA
Què puc fer si en la meva ciutat s’instal·la un circ amb animals?
Què puc fer si vull que el meu municipi es declari lliure de circs amb animals?
Quins municipis d’Espanya s’han declarat lliures de circs amb animals salvatges?
Quins països s’han declarat lliures de circs amb animals salvatges?
Quines prohibicions existeixen en altres països en relació amb els circs amb animals?
Altres fonts