Utilizamos cookies propias y de terceros para ofrecerte una mejor experiencia y servicio. Si continúas navegando, estás aceptando nuestra política de cookies. Pero puedes cambiar la configuración en cualquier momento. Más información

Aceptar

Fes-te'n soci/a

Delfinaris - Passos per a un futur sense delfinaris

Animals implicats

Dofins, Orques, Belugues

Abast de la problemàtica

Internacional

Àmbit d'actuació de FAADA

Internacional

Descripció

A continuació detallem algunes de les mesures que, des de FAADA, considerem imprescindibles per aconseguir l’eliminació de la captivitat dels cetacis:

 • Deixar de capturar, aturar qualsevol programa de reproducció i establir mesures per tal que els animals no criïn (als EUA, SeaWorld s’ha compromès a seguir aquestes pautes per les seves orques).
 • No permetre la construcció de nous delfinaris.
 • No permetre els espectacles circenses ni les interaccions amb cetacis.
 • Malgrat que s’hauria d’estudiar cada cas de forma específica, la majoria de cetacis que actualment viuen en captivitat no poden ser retornats directament al mar, ja que no sobreviurien.
 • Per tant, la construcció de santuaris marins és, a curt termini, la solució més idònia per aquests animals. Un santuari per cetacis hauria de ser un lloc al mar, ben delimitat, on es dugui a terme un control reproductiu, i sota la vigilància permanent de professionals que vetllin per la salut dels animals. En un lloc d’aquest tipus, els cetacis podrien gaudir d’un lloc molt més gran on viure, de la riquesa de la vida sota l’aigua, de les variacions físiques del mar, de l’ús de l’ecolocalització i fins i tot, amb el temps, de la possibilitat de tornar a alimentar-se per ells mateixos. Sobretot, en un santuari marí, cap animal seria forçat a realitzar espectacles circenses o a interactuar amb els turistes. En aquest sentit, hi ha diverses iniciatives en marxa: The Whale Sanctuary Project, dissenyat per orques als EUA; el santuari que el Aquari Nacional de Baltimore té plantejat pels seus 8 dofins per l’any 2020; The Aegean Marine Life Refuge, dissenyat per dofins a Grècia o el santuari per belugues en què la WDC està treballant amb Merlin Entertainments.

Actuació FAADA

A nivell europeu

Des de SOSdelfines, que advoca en favor de l’eliminació de la captivitat dels cetacis.

 • Treballem per conscienciar la societat, a través de la difusió de material informatiu i xerrades a les escoles, dels problemes que pateixen els cetacis en captivitat, amb l’objectiu que en un futur no gaire llunyà, ningú visiti aquests llocs.
 • A Espanya, a nivell administratiu, facilitem la informació als diferents municipis i governs, aconsellant-los millores i modificacions legals contra aquest tipus de pràctiques.

A través de la Dolphinaria-Free Europe, coalició formada per diverses entitats, professionals i experts europeus en mamífers marins i que treballa per al fi de la captivitat de dofins.

 • Treballem amb entitats d’altres països per tal que aquestes qüestions siguin tema de debat al Parlament Europeu.

A nivell internacional

Treballem amb experts en cetacis i altres científics amb l’objectiu de definir i crear solucions com per exemple: la creació de santuaris marins on els dofins actualment explotats puguin acabar els seus dies de forma digna.

 

Què pots fer tu?

 • Escull no acudir a centres que mantinguin cetacis en captivitat.
 • Explica a la teva família, a l’escola o al centre on treballis perquè no s’haurien de visitar delfinaris.
 • Escriu a l’alcalde o al govern regional sobre la teva disconformitat pel que fa a l’existència d’un delfinari ubicat al territori.
 • Reparteix fulletons informatius a col·lectius del teu municipi, en àrees properes a un delfinari o en zones d’alta afluència turística. Demana el nostre material escrivint-nos a formacion@sosdelfines.org.
 • Participa en esdeveniments com ara el Empty The Tanks, manifestació internacional que se celebra de forma anual per mostrar el rebuig col·lectiu a la captivitat dels cetacis.
 • Comparteix la informació a les xarxes socials i firma les peticions actives en contra d’aquests centres o de les pràctiques que duen a terme.

Causes relacionades