Utilizamos cookies propias y de terceros para ofrecerte una mejor experiencia y servicio. Si continúas navegando, estás aceptando nuestra política de cookies. Pero puedes cambiar la configuración en cualquier momento. Más información

Aceptar

Fes-te'n soci/a

Festes

Animals implicats

Bovins, Aus, Èquids, Rosegadors, Elefants, Porcs, Óssos, Ovelles, Cabres, Serps

Abast de la problemàtica

Internacional

Àmbit d'actuació de FAADA

Catalunya

Descripció

A tota Espanya encara hi ha diversos municipis que utilitzen animals a les festes majors o per a celebracions. A la majoria dels casos, es tracta de tradicions que porten anys realitzant-se, malgrat estar demostrat el patiment que suposen per als animals i la violència que impliquen alguns d’aquests actes, que poden inclús ser presenciats per menors d’edat. Aquestes festes populars, sobretot en el cas de la tauromàquia, estan avalades pel Ministeri d’Educació, Cultura i Esport i les diferents autoritats regionals i municipals.

Encara que la tauromàquia en les seves diferents versions (corrides de toros, solta de vaquetes, etc.) és el tipus d’activitat que més es coneix a tot el món,  a la Península Ibèrica no només els toros pateixen les conseqüències d’aquestes festes populars a Espanya, que són tradicions totalment obsoletes i que també impliquen l’ús d’aus, cavalls i altres èquids, rosegadors, camèlids o fins i tot espècies salvatges com ara elefants.

En alguns casos, els animals són exhibits davant d’un públic sorollós i en terrenys on no estan naturalment acostumats a caminar; en altres, serveixen de mitjà de transport durant llargues jornades i en altres casos són utilitzats per realitzar demostracions de força. Tant en el cas del maltractament físic directe, que acostuma a comportar la mort d’aquests animals, com en el cas del maltractament per falta de condicions òptimes de manteniment i benestar, està demostrat que els animals pateixen. Pateixen amb l’únic objectiu que les persones puguin divertir-se a les festes populars.

Actuació FAADA

A nivell estatal

  • Difonem campanyes de conscienciació que pretenen acabar amb aquestes pràctiques.
  • Conscienciem les persones per tal que vegin la crueltat que hi ha darrere d’aquest tipus d’entreteniment.

Què pots fer tu?

  • Escull no assistir a festes o espectacles on s’utilitzi el patiment animal com a entreteniment.
  • Escriu el teu ajuntament per demanar que no permeti l’ús d’animals a les festes i demana el suport de familiars, amics o veïns.
  • Difon les campanyes dirigides a acabar amb aquestes pràctiques a les xarxes socials.

Causes relacionades