Utilizamos cookies propias y de terceros para ofrecerte una mejor experiencia y servicio. Si continúas navegando, estás aceptando nuestra política de cookies. Pero puedes cambiar la configuración en cualquier momento. Más información

Aceptar

Fes-te'n soci/a

Turisme

Animals implicats

Aus, Rèptils, Felins, Primats, Amfibis, Cetacis, Èquids, Elefants, Óssos, Llops, Girafes, Foques, Lleons marins, Dromedaris, Camells, Llames

Abast de la problemàtica

Internacional

Àmbit d'actuació de FAADA

Espanya

Descripció

A gairebé tots els viatges, ja sigui com a part dels seus plans o sense buscar-ho, els turistes es troben amb activitats que impliquen animals: amb 1.000 milions de turistes l’any i una creixent previsió, l’impacte potencial sobre la fauna és immens.

Al sector turístic, diverses espècies són utilitzades en un ampli ventall d’activitats: fotografies, espectacles, passejos i un llarg etcètera. Tant els professionals de la indústria com els viatgers acostumen a desconèixer el que s’amaga darrere d’interaccions que són ofertes pels seus promotors com a positives per animals i persones. El resultat és que els turistes acaben participant i fomentant pràctiques que tenen greus implicacions tant per a la salut física i psicològica dels individus implicats, com per a la conservació de les espècies. De vegades fins i tot posant en perill la seva pròpia integritat física.

A l’hora de viatjar, hi ha alternatives per apropar-se a la fauna local de manera responsable: centres de rescat i santuaris porten a terme una labor molt necessària i ofereixen als seus visitants l’oportunitat de conèixer els seus animals i les problemàtiques que afecten una determinada espècie sense explotació o maltractament. Igualment, l’observació de la fauna salvatge al seu hàbitat natural si es gestiona de manera responsable i segueix el protocol concret per a cada cas, pot ajudar a la conservació de les espècies.

En definitiva, a l’hora de programar un viatge, resulta imprescindible informar-se bé, tant per poder contractar operadores responsables com per no caure en l’engany d’ofertes turístiques o tradicionals que perpetuen l’explotació animal.

Viatjar de forma conscient o fomentar un turisme respectuós amb els animals fent-nos càrrec de la nostra responsabilitat d’impacte al planeta, és una de les millors formes d’assegurar un món millor a les futures generacions.

 

Actuació FAADA

A nivell estatal

  • A través del nostre projecte Turisme Responsable amb els Animals, a FAADA conscienciem sobre les problemàtiques relacionades amb l’ús d’animals en activitats turístiques.
  • Fem xerrades a universitats especialitzades.
  • Ajudem econòmicament a santuaris internacionals d’animals rescatats de la indústria turística.
  • Oferim assessorament especialitzat a empreses del sector i a viatgers particulars.

L’any 2016 la iniciativa de FAADA comptava amb el suport de 80 agències i 200 bloggers de viatges. Si ets agència de viatges o blogger del sector del turisme, t’animem que et posis en contacte amb nosaltres per sumar-te a aquesta iniciativa.

Què pots fer tu?

  • Informa’t del que implica l’ús d’animals salvatges en atraccions turístiques i no hi participis.
  • Ajuda’ns a difondre el nostre projecte i a sensibilitzar a més viatgers. A l’hora de reservar un viatge, fes-ho amb una de les agències que han firmat el compromís de FAADA per a empreses responsables.
  • Si vols ajudar els animals i et preocupa la conservació de les espècies, visita un santuari. És millor no pagar per veure animals en centres que els mantenen en captivitat amb ànims lucratius o portant a terme activitats antinaturals.
  • Si ets un professional del sector, demana’ns assessorament sobre les alternatives ètiques que hi ha i firma el nostre compromís.

Causes relacionades