Utilizamos cookies propias y de terceros para ofrecerte una mejor experiencia y servicio. Si continúas navegando, estás aceptando nuestra política de cookies. Pero puedes cambiar la configuración en cualquier momento. Más información

Aceptar

Fes-te'n soci/a

Zoos - Interaccions

Animals implicats

Aus, Rèptils, Amfibis, Mamífers

Abast de la problemàtica

Internacional

Àmbit d'actuació de FAADA

Internacional

Descripció

Molts zoològics ofereixen la possibilitat de tenir contacte directe amb els animals, al·legant que la interacció entre els animals i els visitants aconsegueix crear un vincle natural i inoblidable per a tots dos, i que aquesta és la millor eina d’educació i sensibilització per transmetre a les persones el respecte pels animals. Les activitats amb interaccions solen oferir-se especialment per als nens i com a part de les visites que realitzen les escoles.

Les interaccions comporten no només un risc per a les persones (nens especialment), a causa de possibles atacs, mossegades o malalties zoonòtiques, sinó també per als animals com a conseqüència d’un mal tracte o per possible transmissió de malalties. En el cas dels animals salvatges, a més, el fet de ser contínuament manipulats pels visitants, traslladats d’una banda a l’altra, i de ser objecte de contínues sessions fotogràfiques, pot provocar alts nivells d’estrès que acaben desembocant en frustració, agressivitat o apatia.

Actuació FAADA

A nivell estatal

A través d'InfoZOOS, coalició formada per les entitats ANDA, BORN FREE i FAADA, creada per incidir, de forma efectiva, a la manera en què són gestionats i tractats els animals salvatges als parcs zoològics.

  • Fem looby a l’administració perquè s’apliqui la legislació als parcs zoològics i se sancionin o es tanquin aquells que no ho fan.
  • Denunciem els centres que incompleixen la llei.
  • Realitzem inspeccions als zoos i elaborem els corresponents informes per a les autoritats i els propis centres.
  • Difonem el patiment que suposa per als animals salvatges la vida en captivitat, en particular als zoològics.

Què pots fer tu?

  • Informa els teus coneguts i familiars, especialment els nens, dels problemes que pateixen els animals als zoològics.
  • Visita centres de recuperació de fauna: allà, s’hi mantenen animals decomissats de situacions de maltractament o abandonament, que t’ajudaran a entendre les problemàtiques associades amb la captivitat. Si tens nens, també pots portar-los a veure documentals educatius, al teatre, a passejar a la platja, a conèixer la fauna local que habita els boscos i les muntanyes, a protectores de gossos i gats, als santuaris d’animals a ajudar: hi ha moltes alternatives als zoològics.
  • Informa’t sobre la Llei 31/2003, 27-10 de conservació de la fauna silvestre als parcs zoològics i informa’ns de qualsevol anomalia que puguis observar en aquests centres aportant, quan sigui possible, fotografies o imatges de vídeo.

Causes relacionades