Utilizamos cookies propias y de terceros para ofrecerte una mejor experiencia y servicio. Si continúas navegando, estás aceptando nuestra política de cookies. Pero puedes cambiar la configuración en cualquier momento. Más información

Aceptar

Fes-te'n soci/a

El nostre repte

Des de FAADA volem elevar el grau de conscienciació sobre l’explotació del medi ambient, de les persones i dels animals per aconseguir un món millor.

Per aconseguir aquest canvi, portem a terme actuacions en el camp educatiu proporcionant als mestres, professors i educadors eines que fomenten entre l’alumnat habilitats socials com ara l’empatia, la compassió i el respecte. Aquestes habilitats socials,  una vegada adquirides, poden estendre’s fàcilment a la resta de relacions interpersonals i a la interacció amb altres éssers vius.

Proposta educativa

La proposta de FAADA es tradueix en un programa de sensibilització sobre el respecte i la convivència amb animals de companyia. La metodologia utilitzada incideix en dues qüestions fonamentals: el desenvolupament de l’educació humanitària a partir de l’empatia aplicada als animals més propers.

Treballem també per aconseguir que el respecte als animals sigui promogut i declarat en l’actual currículum escolar de la Generalitat de Catalunya així com a la Llei educativa vigent (LOMCE).

Com ho fem?

  • Formació de qualitat al col·lectiu docent: a partir de cursos reconeguts i acreditats per la Generalitat de Catalunya per dotar els mestres, professors i educadors en general de les eines que permetran facilitar a l’alumnat la incorporació i el desenvolupament de les habilitats socials com ara l’empatia, el respecte, la compassió i la responsabilitat, entre altres.
  • Formació a col·lectius educatius no docents: monitors de temps lliure, educadors socials, dinamitzadors culturals, pares i mares, etc.
  • Planificació d’estratègies educatives encaminades a fomentar el respecte als animals, el medi ambient i els drets humans conjuntament amb les administracions.
  • Creació d’una plataforma nacional educativa d’entitats que promogui el respecte als animals, amb unes línies d’actuació clares i consensuades, sempre dins de l’acció educativa.
  • Col·laborar amb les administracions i centres educatius per tal que dins del marc escolar no es portin a terme activitats que siguin contradictòries amb el respecte als animals o que fomentin el maltractament i la discriminació.
  • Establir un diàleg amb editorials de llibres i revistes educatives per conscienciar sobre els continguts que publiquen, promouen o normalitzen el maltractament animal.
  • Realitzar accions directament amb els nens per apoderar-los i dotar-los de les eines que els permetran decidir quines accions ajuden i quines dificulten la convivència i la vida a la terra.