Utilizamos cookies propias y de terceros para ofrecerte una mejor experiencia y servicio. Si continúas navegando, estás aceptando nuestra política de cookies. Pero puedes cambiar la configuración en cualquier momento. Más información

Aceptar

El nostre repte

Volem, per tant, elevar el grau de conscienciació sobre l’explotació del medi ambient, de les persones i dels animals per aconseguir un món millor.

Per aconseguir aquest canvi, portem a terme actuacions en el camp educatiu proporcionant als mestres, professors i educadors eines que fomenten entre l’alumnat habilitats socials com ara l’empatia, la compassió i el respecte. Aquestes habilitats socials,  una vegada adquirides, poden estendre’s fàcilment a la resta de relacions interpersonals i a la interacció amb altres éssers vius.

Proposta educativa

La proposta de FAADA es tradueix en un programa de sensibilització sobre el respecte i la convivència amb animals de companyia. La metodologia utilitzada incideix en dues qüestions fonamentals: el desenvolupament de l’educació humanitària a partir de l’empatia aplicada als animals més propers.

Treballem també per aconseguir que el respecte als animals sigui promogut i declarat en l’actual currículum escolar de la Generalitat de Catalunya així com a la Llei educativa vigent (LOMCE).

Com ho fem?

  1. Formació de qualitat al col·lectiu docent: a partir de cursos reconeguts i acreditats per la Generalitat de Catalunya per dotar els mestres, professors i educadors en general de les eines que permetran facilitar a l’alumnat la incorporació i el desenvolupament de les habilitats socials com ara l’empatia, el respecte, la compassió i la responsabilitat, entre altres.
  2. Formació a col·lectius educatius no docents: monitors de temps lliure, educadors socials, dinamitzadors culturals, pares i mares, etc.
  3. Planificació d’estratègies educatives encaminades a fomentar el respecte als animals, el medi ambient i els drets humans conjuntament amb les administracions.
  4. Creació d’una plataforma nacional educativa d’entitats que promogui el respecte als animals, amb unes línies d’actuació clares i consensuades, sempre dins de l’acció educativa.
  5. Col·laborar amb les administracions i centres educatius per tal que dins del marc escolar no es portin a terme activitats que siguin contradictòries amb el respecte als animals o que fomentin el maltractament i la discriminació.
  6. Establir un diàleg amb editorials de llibres i revistes educatives per conscienciar sobre els continguts que publiquen, promouen o normalitzen el maltractament animal.
  7. Realitzar accions directament amb els nens per apoderar-los i dotar-los de les eines que els permetran decidir quines accions ajuden i quines dificulten la convivència i la vida a la terra.