Utilizamos cookies propias y de terceros para ofrecerte una mejor experiencia y servicio. Si continúas navegando, estás aceptando nuestra política de cookies. Pero puedes cambiar la configuración en cualquier momento. Más información

Aceptar

Fes-te'n soci/a

Projecte Nayati

La problemàtica

Des de FAADA fa anys que gestionem rescats d'animals de totes les espècies. A dia d'avui, els èquids són entre les víctimes més afectades per maltractament i abandó. Especialment a causa de l'actual crisi econòmica, ja que són els animals que comporten més despeses, cavalls i ases són abandonats a la seva sort, condemnats a una mort lenta per inanició i/o per manca d'atenció veterinària. Els més perjudicats sempre són els de més edat.

Tot i que les administracions haurien de fer-se càrrec de trobar una solució per a aquests casos, no disposen de coneixements, contactes, i, sovint, de voluntat, per poder fer front al que comporta el rescat d'aquests animals; de manera que, a petició particular o des de la mateixa administració, se'ns sol·licita ajut. Per això, moltes vegades hem de recollir cavalls pel nostre compte, atendre'ls i cercar-los una llar. Però per a la majoria resulta impossible trobar adoptant i necessitem recórrer a refugis que s'hauran de fer càrrec de les despeses d'aquests animals fins al final de les seves vides. A més, hi ha molt pocs refugis especialitzats en èquids, la majoria tenen poca capacitat i no reben cap subvenció de l'administració.

En la majoria de casos que gestionem a més, cal que l'animal (o grup d'animals) s'hagi de capturar mitjançant una empresa especialitzada, i que després s'hagi de sotmetre a cirurgia per a esterilització, vacunació, identificació, revisions veterinàries i tractaments en cas de ferides o malaltia.

A causa dels elevats costos que totes aquestes intervencions comporten, moltes vegades, quan la persona que ha trobat l'animal o l'ajuntament responsable es desentén o no pot cobrir totes les despeses, des de FAADA ens fem càrrec no només de les gestions sinó de pagar les factures per garantir que el rescat es faci tan bé com sigui possible i el refugi pugui assumir els costos inicials de l'acollida de l'animal.

En definitiva, ens trobem en una situació límit i necessitem tota l'ajuda possible per seguir rescatant èquids i per oferir suport econòmic als refugis que se'n fan càrrec.

 

Objectius del projecte

  • Fer front a les despeses ocasionades per la captura, el trasllat i/o l'atenció veterinària per dur a terme el rescat dels èquids que requereixen una atenció especialitzada.
  • Oferir un donatiu al centre de rescat que es fa càrrec de l'animal, perquè aquest el pugui gastar en l'alimentació de l'animal o per millorar/construir les instal·lacions on viurà el mateix.

 

Un projecte per ajudar a cavalls en situacions de maltractament. 

 

 

Com treballem

  • A FAADA rebem la petició d'ajuda via telèfon, correu electrònic o Whatsapp.
  • En primer lloc, intentem que l'administració decomisi l'animal que corre perill i es faci càrrec de les despeses inicials.
  • Quan l'administració decideix intervenir-hi, des de FAADA organitzem el rescat i oferim assessorament per assegurar que s'executin els protocols corresponents per a cada cas.
  • Quan l'administració rebutja el decomís intentem aconseguir la cessió de l'animal.
  • En qualsevol dels casos, des de la nostra fundació activem els professionals veterinaris i la xarxa de refugis per comprovar on hi pot haver espai per a l'animal i les despeses del cas.
  • Així mateix, duem a terme totes les accions necessàries, tant veterinàries com de tràmits administratius, perquè el trasllat es faci de forma legal.
  • Finalment, supervisem que el rescat es faci adequadament i que l'animal s'adapti a la nova situació.

 

Com ajudar

Necessitem l'ajuda tant de particulars com d'empreses que ens vulguin ajudar econòmicament a dur a terme el projecte.

Para més informació o col·laborar amb el projecte, contactar amb l'Àrea d'Èquids al nostre formulari de contacte:

Contactar

 

Amb la col·laboració de:  

 

Notícies relacionades