Utilizamos cookies propias y de terceros para ofrecerte una mejor experiencia y servicio. Si continúas navegando, estás aceptando nuestra política de cookies. Pero puedes cambiar la configuración en cualquier momento. Más información

Aceptar

Fes-te'n soci/a

Àmbit social

La nostra acció en l'àmbit social

Treballem per assegurar que la protecció dels animals estigui present en el debat polític i social. Ho fem a través de:

AsSeSsorament

ConScienciació

Lobby

Col·Laboració

Assessorament

Facilitem informació i oferim assessorament tècnic i jurídic a les persones, a les organitzacions empresarials i a les institucions per tal de promoure una convivència respectuosa amb els animals.

Acompanyem a l’administració pública en la implantació de les seves competències en matèria de protecció animal i en l’elaboració de polítiques públiques de protecció animal amb l’objectiu de substituir els mètodes d’extermini d’animals per altres que impliquin un control ètic i preventiu de les poblacions animals amb les quals compartim el nostre entorn (aus periurbanes –coloms, gavines, pardals–, porcs senglars, etc.).

Promovem la gestió ètica de les poblacions animals amb les quals compartim l’entorn i, tot això, ho fem elaborant informes en col·laboració amb universitats, experts i altres entitats per proposar la implementació a Espanya d’experiències que han tingut èxit en altres països.

Tipus d'assessorament

Conscienciació

Facilitem informació a les persones per fomentar la presa de consciència sobre l’impacte que els nostres hàbits tenen sobre els animals.

Com treballem en el sector econòmic del comerç d’animals:

  • Alimentació i vestimenta: la nostra finalitat és fomentar una alimentació i una vestimenta respectuoses i lliures de productes d’origen animal.
  • Comerç d'animals utilitzats com a companyia: la nostra finalitat és evitar la comercialització dels animals.

Com treballem en el sector econòmic de l’entreteniment amb animals:

Volem acabar amb l’ús d’animals per al nostre entreteniment. Entenem que, avui dia, hi ha moltes formes alternatives per atansar la naturalesa a la nostra vida i que no és necessari mantenir espècies en captivitat ni utilitzar-les pel nostre entreteniment.

  • Zoològics: la nostra finalitat és reconvertir el model actual de zoològic, basat en l’exhibició i captiveri d’espècies salvatges, per avançar cap a la seva protecció en els seus hàbitats naturals.
  • Delfinaris: treballem per acompanyar les administracions i el sector en la reconversió i el tancament dels espais que mantenen captius dofins, orques i belugues.
  • Circs: el nostre objectiu és acabar amb l’ús d’animals als circs, en primer lloc amb la fauna salvatge en segon lloc amb els animals domèstics.
  • Turisme amb animals: la nostra finalitat és promoure l’extinció de les activitats turístiques que impliquen l’ús i la interacció amb animals.
  • Audiovisuals: el nostre objectiu és acabar amb l’ús d’animals salvatges en el sector audiovisual (cine, televisió, publicitat, etc) i treballar per fer-ho extensiu als animals domèstics.
  • Festes populars: volem erradicar l’ús d’animals a les festivitats populars a Espanya.
  • Caça: la nostra finalitat és proposar alternatives ètiques a la caça per a la gestió de les poblacions d’animals.

Lobby

Exercim pressió política a nivell local, autonòmic i nacional en qüestions que afecten els animals per aconseguir polítiques que impliquin mesures en benefici seu.

A Catalunya, formem part de diferents consells i organismes que promouen canvis en la forma en la qual són tractats els animals. Formem part del Consell de Convivència i Protecció dels Animals de l’Ajuntament de Barcelona a través del qual treballem per instaurar un nou model de zoològic, evitar la tracció animal i modificar l’ordenança municipal, entre altres. Som entitat col·laboradora de la Conselleria de Territori i Sostenibilitat i grup d’interès de l’administració pública catalana.

A Espanya, col·laborem amb l’Associació Parlamentària de Drets Animals (APDDA) i el Consell General del Poder Judicial, i proposem mesures a favor dels animals davant la Fiscalia General de l’Estat en Medi Ambient.

Col·laboració

Col·laborem assíduament amb entitats de protecció animal que tenen animals domèstics o salvatges a càrrec seu i ho fem finançant part de les necessitats veterinàries i d’alimentació dels animals allotjats. A banda, oferim assessorament tècnic i jurídic o suport en accions de lobby davant les administracions públiques de les corresponents localitats.

A Catalunya, col·laborem amb Amics dels Animals de la Noguera, ADE (Associació en Defensa dels Èquids), Lliga per la Protecció d’Animals i Plantes de Barcelona, Fundació Trifolium, Associació DAYA, Fundació Mona, entre altres.

A Espanya, col·laborem amb Albergue “Las Nieves”, APAP Alcalá, Centro de rescate de primates Rainfer i ARCA Sevilla.