Utilizamos cookies propias y de terceros para ofrecerte una mejor experiencia y servicio. Si continúas navegando, estás aceptando nuestra política de cookies. Pero puedes cambiar la configuración en cualquier momento. Más información

Aceptar

Fes-te'n soci/a

Convivivència respectuosa

Animals implicats

Gossos, Gats

Abast de la problemàtica

Internacional

Àmbit d'actuació de FAADA

Espanya

Descripció

Parlem de convivència respectuosa amb els animals amb els quals compartim la nostra vida quan ens preocupem de garantir-ne el benestar cobrint-ne totes les necessitats físiques, psicològiques i afectives: salut, alimentació, companyia, atencions, espai, temps, etc.

Per això és tan important i necessari que la família, abans d’incorporar un animal a la llar, es plantegi si pot responsabilitzar-se i cobrir totes les necessitats, tenint en compte el temps que podreu destinar per passejar, jugar i acompanyar, el cost econòmic que comportarà, la planificació de les vacances, possibles problemes de conducta, les adversitats que sorgiran, etc.

Considerem també que altres aspectes com l’esterilització i la identificació, s’han d’incloure en el que es considera la convivència respectuosa, així com l’assessorament d’un bon professional per tenir els coneixements necessaris per entendre el nostre animal o poder resoldre els possibles problemes de conducta que puguin sorgir.

L’any 2019, la campanya de FAADA Sóc Responsable va permetre la identificació de 6.032 animals i l’esterilització de 9.749.

L’abandonament d’animals considerats “de companyia” és una de les lacres socials més grans del nostre país. Una bona convivència amb ells ajudarà a pal·liar aquesta problemàtica. Des de FAADA intentem donar solucions pràctiques a una situació terrible per als animals i que, amb senzilles pautes, l’ajuda de tots i totes i una bona voluntat política, té realment una fàcil solució.

 

Actuació FAADA

 • Informem i conscienciem per tal que la gent conegui com millorar les condicions de vida de l’animal amb el qual conviuen.
 • Pressionem i col·laborem amb les administracions per tal que realitzin campanyes de prevenció.
 • Publiquem articles amb informació i consells útils per tal que qualsevol pugui posar en pràctica allò après.
 • A la nostra web Sóc Responsable publiquem durant tot l’any una llista de centres veterinaris que ofereixen preus reduïts.
 • Realitzem una campanya anual d’identificació i esterilització amb la qual s’ha aconseguit actuar a favor de més de 100.000 animals en 9 anys (del 2012 al 2020).

Què pots fer tu?

 • A l’hora d’incorporar un animal a la família, reflexiona bé sobre la responsabilitat que comporta i opta sempre per l’adopció d’un animal procedent d’un centre d’acollida o associació de protecció dels animals.
 • Identifica l’animal que convisqui amb tu per poder recuperar-lo en cas de pèrdua.
 • Esterilitza els animals. A més d’ajudar l’espècie mantenint un control de la població i a disminuir l’abandonament, el teu animal gaudirà d’una millor salut física i psicològica.
 • Escull sempre vacunar-lo, desparasitar-lo i fer-li revisions periòdiques al veterinari.
 • Posa’t en mans de bons professionals per prevenir o corregir possibles problemes de conducta i tenir les eines per comprendre el teu animal. Assistir a programes de sociabilització de cadells i d’educació bàsica pot ajudar a prevenir al futur problemes de comportament.
 • Difon les campanyes i articles que des de FAADA elaborem entre el teu cercle d’amistats a les xarxes socials. Entre tots i totes arribarem més lluny.

Causes relacionades