Utilizamos cookies propias y de terceros para ofrecerte una mejor experiencia y servicio. Si continúas navegando, estás aceptando nuestra política de cookies. Pero puedes cambiar la configuración en cualquier momento. Más información

Aceptar

Fes-te'n soci/a

La nostra filosofia

L’Educació Humanitària

L’essència de l’Educació Humanitària és la de trobar maneres de relacionar-se amb la naturalesa, amb animals no humans i entre nosaltres mateixos/es, que siguin enriquidores, solidàries i positives. Aquest enfocament promou, concretament, la transformació de les actituds, creences i comportaments relacionats amb la nostra connexió amb el medi ambient, amb altres espècies i amb altres companys i companyes humanes encaminant-se cap als valors humanitaris.

L’Educació Humanitària, igualment que passa amb altres paradigmes anti-opressió, drets de les dones, drets civils, drets del col·lectiu LGTB, tardarà temps a tenir efecte i a integrar-se dins de la societat. Per començar a facilitar a l'alumnat l’aprenentatge dels valors humanitaris, necessitem introduir un programa integrat a través dels currículums escolars que permeti tant als equips docents com a l'alumnat arribar a familiaritzar-se amb formes més humanitàries de pensar i de relacionar-se.

L’Educació Humanitària comprèn el conjunt de coneixements, les eines i les estratègies per l’ensenyament dels Drets Humans, la defensa dels animals, l’ètica ambiental, però també les qüestions culturals com realitats interconnectades i integrants d’una societat justa i saludable. Aquest nou paradigma no només inculca el desig i la capacitat de viure amb compassió, integritat i saviesa, sinó que també proporciona els coneixements i eines per posar els nostres valors en acció per tal que puguem trobar solucions que funcionin per a tots i totes.

L’Educació Humanitària inclou 4 elements

  • Proporciona informació precisa, és a dir, ens dota dels coneixements per fer front als canvis.
  • Fomenta les 3 C: Curiositat, la Creativitat i el pensament Crític, que són els instruments que ens permetran afrontar els reptes.
  • Promou les 3 R: Reverència, Respecte i Responsabilitat, que constitueixen la motivació per enfrontar els reptes.
  • Ofereix opcions i eines positives per a la resolució de conflictes, per la qual cosa serem capaços de resoldre els reptes que se’ns presentin.

Ha arribat el moment de fer la vida molt més ètica, sostenible i en pau amb aquest planeta.