Utilizamos cookies propias y de terceros para ofrecerte una mejor experiencia y servicio. Si continúas navegando, estás aceptando nuestra política de cookies. Pero puedes cambiar la configuración en cualquier momento. Más información

Aceptar

Fes-te'n soci/a

Centres educatius de justícia juvenil

Programa ANIMAL RESCUE

Descripció: programa de sensibilització per a menors que estan complint mesures en els centres educatius de justícia. Aquest programa pretén desenvolupar habilitats socials positives a través de la comprensió i l'empatia vers els animals de família i el vincle que s'estableix amb els éssers humans. Dota als i les menors d'eines facilitadores pel canvi d'actitud cap al foment de la cultura de la pau i afavoreix la motivació i l'interès cap a noves professions relacionades amb la cura dels animals.

Destinataris: joves d'edats compreses entre 14 i 18 anys amb mesures judicials.

Objectius generals:

  • Adquirir valors i habilitats socials com l'empatia, la resolució de conflictes, el control de l'agressivitat.
  • Potenciar el respecte als animals i la convivència harmoniosa entre els éssers vius.
  • Desenvolupar la conscienciació i la sensibilització cap als éssers vius.

Metodologia: apostem per metodologies que fomenten la participació activa de l'alumnat com la gamificació, l'aprenentatge cooperatiu o l'aprenentatge basat en el pensament, adaptant la formació al perfil concret dels i les participants i les seves necessitats.

Estructura: el programa està dissenyat en dos mòduls amb un total de 10 sessions d'una hora de durada.

  • Mòdul I: Les emocions i la seva influència en la conducta.
  • Mòdul II: Rescat i vida alternativa a la violència.

Tanmateix es lliurarà a la tutora del grup un recull de propostes per seguir treballant el tema al llarg de la setmana fins a la propera sessió. El grup ha de tenir un mínim de quatre alumnes i un màxim de deu.

Localització: Centres educatius o terapèutics de menors.

Disposem de l'informe/estudi del canvi conductual de les participants abans i després de l'aplicació del programa.

 


 

Si t'interessa consultar l'informe/estudi o desenvolupar aquest programa en el teu centre, escriu-nos a educacion@faada.org i ens posarem en contacte amb tu.