Utilizamos cookies propias y de terceros para ofrecerte una mejor experiencia y servicio. Si continúas navegando, estás aceptando nuestra política de cookies. Pero puedes cambiar la configuración en cualquier momento. Más información

Aceptar

Fes-te'n soci/a

Projectes transversals

FAADAeduca


 

Alimentació conscient, sostenible  saludable

Menjadors escolars pel canvi climàtic, la salut i els animals

La nostra proposta consisteix a reduir de manera important el consum de proteïna vegetal en els menjadors escolars, substituint-la per proteïna d'origen vegetal. Aquesta proposta es troba recolzada per l'estudi i l'informe derivat de l'Aprenentatge Servei que tenim en col·laboració amb la Universitat de Barcelona, concretament amb la Facultat de Ciències ambientals.

Calculadora de l'impacte ambiental del nostre menú

Com de sostenible és el nostre menú? Sovint pensem que la sostenibilitat va associada només a l'ús dels combustibles fòssils i que poc podem fer per canviar aquest ús, però no és cert. Un dels actes que normalment cada persona de la nostra societat realitza un mínim de 3 cops al dia, com menjar, pot tenir un gran impacte en la contaminació de planeta. El nostre menú pot ser sostenible o molt insostenible. Aquest projecte consisteix en la creació d'una eina de càlcul per avaluar diferents combinacions d'aliments per proporcionar dades comparatives significatives de l'impacte ambiental entre menús convencionals i menús vegans equivalents nutricionalment.

Com podem facilitar a la ciutadania i als actors socials informació rigorosa, comprensible i pràctica sobre l'impacte ambiental de la composició de la dieta? Com s'enllaça aquesta informació amb el benestar dels animals?

En col·laboració amb la Universitat de Barcelona, ​​en concret amb la Facultat de Ciències Ambientals i dins de l'assignatura de Sostenibilitat, hem dut a terme dos projectes en anys consecutius per tenir el marc tècnic i científic que ens ha permès desenvolupar una calculadora per mesurar el impacte ambiental del que mengem.

Actualment estem en procés de convertir aquestes dades en una eina de fàcil ús per a qualsevol persona interessada.