Utilizamos cookies propias y de terceros para ofrecerte una mejor experiencia y servicio. Si continúas navegando, estás aceptando nuestra política de cookies. Pero puedes cambiar la configuración en cualquier momento. Más información

Aceptar

Hazte socio/a

Reunión con Ernest Benach, President del Parlament de Catalunya

Nuestra acción Barcelona, marzo 14, 2009

Reunión con Ernest Benach, President del Parlament de Catalunya
FAADA, junto a otros miembros de la Comisión Interlocutora de Protectoras de Catalunya se reúne con Ernest Benach, presidente del Parlament de Catalunya para exponer la problemática de las protectoras de animales.

FAADA, junto a otros miembros de la Comisión Interlocutora de Protectoras de Catalunya se reúne con Ernest Benach, presidente del Parlament de Catalunya para exponer la problemática de las protectoras de animales. Según Benach en el web del Parlament: Todo animal tiene derecho al respeto, ningún animal será sometido a malos tratos y se prohiben actos de crueldad hacia ellos. (Artículos 2 y 3 de la Declaración universal de los derechos de los animales)

Web del Parlament de Catalunya- Bloc del President:
Ayer por la tarde recibí una visita especial, de esas que te tocan la fibra y que te conciencian de entrada para intentar aportar tu granito de arena a su lucha que al fin y al cabo tendría que ser la lucha de todos, en un signo inequívoco de sociedad civilizada y avanzada. A veces, pero, las cosas no son como quisieramos o no avanzan al ritmo que quisieramos. Y en este contexto, la Comisión Interlocutora de las Entidades Protectoras de Animales de Catalunya me trasladaron ayer las inquietudes de los centros y refugios de animales por la situación de colapso que sufren muchas de estas instalaciones, acentuada ahora también por la crisis económica y por las dificultades detectadas en el cumplimiento de la legislación catalana.

Crec, sincerament, que en els darrers anys s'ha avançat pel que fa al respecte als animals i a la consciència col·lectiva a favor del bon tracte que mereixen. Una bona prova d'això és la moderna legislació catalana, pionera a Europa en la defensa i protecció dels animals, una llei que adapta la situació legal de Catalunya a les novetats que es van produint i a l'evolució de la societat catalana amb l'objectiu d'incrementar la sensibilitat dels ciutadans respecte a la protecció dels animals; una llei, tanmateix, que encara té alguns aspectes reglamentaris per desplegar i que fan molta falta.

Un exemple que demostra que s'ha anat avançant pel bon camí és que Medi Ambient havia detectat, al final de juliol del 2008, més conscienciació dels propietaris d'animals i xifrava en el 20 per cent el decreixement del nombre d'abandonaments. No obstant això, també és cert que fa alguns mesos, coincidint amb l'empitjorament de la crisi econòmica a escala global, els professionals que treballen en centres i refugis han detectat una relaxació pel que fa al compliment de la legislació establerta. De fet, destaquen que la voluntat sincera i explícita de molts ajuntaments xoca sovint amb els seus recursos. I és que abordar aquestes i altres qüestions en temps de crisi sempre ho fa tot molt més complicat.

Arribats, però, a aquest punt cal aprofitar les eines que tenim, que, ho repeteixo, són de les més avançades d'Europa, i establir un nou marc de diàleg social i polític per detectar quines són les noves urgències i estudiar les possibles mesures per corregir els greus problemes detectats i reconduir la situació. Sempre mirant el futur amb perspectiva i buscant solucions transversals. Hi ha molta feina a fer, encara, i és del tot indispensable que sapiguem trobar les solucions a un problema que si no s'hi posa remei anirà empitjorant cada cop més.

I és que els drets dels animals en el món en què vivim van directament lligats als deures de les persones. En som prou conscients?

Enlace: http://www.parlament.cat/portal/page/portal/pcat/IEP00/IEP009?p_format=D&p_id=17722734