Utilizamos cookies propias y de terceros para ofrecerte una mejor experiencia y servicio. Si continúas navegando, estás aceptando nuestra política de cookies. Pero puedes cambiar la configuración en cualquier momento. Más información

Aceptar

Fes-te'n soci/a

Educaciˇ HumanitÓria

Des de l’Àrea d’Educació volem contribuir a la transformació de la societat cap a un model més harmoniós, cooperatiu i amable. Aquest nou paradigma, conegut com a Educació Humanitària, pretén reivindicar el valor primordial de la vida. Promou el desenvolupament d’actituds positives i d’atenció: el respecte per als animals, les persones i l’entorn natural. Tot està interconnectat, no podem salvar una espècie de l’extinció si no protegim tot el seu hàbitat, però això tampoc és possible si la població local no s’implica i no se sent respectada i valorada.

Treballem per transformar el model actual de societat en la qual el sistema amb les seves intervencions, modifica els ecosistemes en benefici seu, sense tenir en compte l’impacte i el patiment que aquestes accions generen. Volem anar cap a un nou model social on es posi en valor els sistemes naturals que sustenten la vida: viure la vida sense anar en contra de la vida.

T’imagines haver tingut des de petit les habilitats emocionals necessàries per poder afrontar les situacions amb calma i estratègia? A l’Àrea d’Educació de FAADA, i a través dels diferents programes que tenim, ajudem a desenvolupar habilitats interpersonals i intrapersonals, com ara l’empatia, l’assertivitat, el control d’impulsos, entre altres als més petits per tal que puguin créixer en l’empatia i augmentar la seva intel·ligència emocional.

Gràcies al fet que hem passat d’una mentalitat tribal (només ajudo els del meu clan) a una universal (la resta d’éssers humans importen, sense importar-ne la nacionalitat, les creences, l’ètnia, etc.) podem seguir avançant en el nostre cercle moral i d’empatia cap a l’últim bastió per conquistar: els altres animals. Prenent la capacitat de sentir com el més rellevant per respectar els seus interessos i drets, podem ser capaços de prendre decisions que deixin d’afectar negativament els animals i escollir opcions més justes i compassives per a tots. Aquests exercicis d’empatia que proposem amb joves i nens són eminentment pràctics. Des de la part teòrica treballem en la pràctica per aconseguir un món més just i amable.

Des de FAADA donem suport al conegut lema de no només treballar per deixar un món millor a les noves generacions, sinó que també treballem des de l’Àrea d’Educació per deixar uns nens i nenes millors al nostre planeta.